Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی عباسی روز دوشنبه در «همایش بین‌المللی گفت‌وگوهای فرهنگی در چشم‌انداز تمدنی ایران و جهان عرب» در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، افزود: در سال‌های اخیر توطئه‌ها و فتنه‌های عمیقی برای ایجاد تفرقه میان کشورهای مختلف اسلامی را شاهد هستیم که فتنه داعش و تکفیری‌ها یکی از این فتنه‌های بزرگ بود که می‌توانست برای سال‌ها منطقه را درگیر خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اختلاف و تفرقه میان ملت‌های مسلمان را مانع از تحقق تمدن نوین اسلامی دانست و گفت: تاکید بر رویکرد جهانی و ارزش‌های مشترک انسانی پیش‌شرط تمدن است، به همین دلیل اندیشه‌های تکفیری مانع از تحقق این تمدن خواهند بود.

وی ادامه داد: علم‌آموزی، معنویت، اخلاق و توجه به دین برای ایجاد روابط عادلانه جهانی و همچنین بسترسازی برای زندگی با مولفه های دینی و اخلاقی ازجمله شاخص‌های تمدن نوین اسلامی است.

وی بابیان اینکه امروز نیاز جهان اسلام به گفت‌وگوهای فرهنگی بیش از هر زمان دیگری است گفت: در زمانی که دشمن در تلاش برای جدایی، ایجاد اختلاف و دامن زدن به نزاع‌ها میان کشورهای اسلامی است، تلاش برای گفت‌وگوهای فرهنگی میان ایران و جهان عرب بیش از هر زمانی اهمیت دارد.

عباسی ادامه داد: در کنار ارتباطات رسمی میان جمهوری اسلامی و کشورهای اسلامی و عربی، ورود به دیپلماسی عمومی، فرهنگی و علمی ازجمله ضرورت‌های امروز جهان اسلام است.

رییس جامعه المصطفی بابیان اینکه ایران با کشورهای عربی منطقه سرنوشت مشترک داشته و دارد گفت: هزاران سال است که ما با کشورهای همسایه خود به یک زیست مشترک فرهنگی دست‌یافته‌ایم که این موضوع باید در قالب تمدن نوین اسلامی همچنان ادامه یابد.

عباسی با تاکید بر اینکه منطقه خاورمیانه ظرفیت ایجاد تمدن نوینی را در جهان دارد، افزود: مجموعه انسانی بزرگی که در این منطقه زندگی می‌کنند نیز نیاز به انسجام و وحدت دارند.

وی با اشاره به رویکرد تقابلی تمدن غربی با تمدن اسلامی گفت: تمدن غربی مبتنی بر انسان‌گرایی در مقابل خداگرایی، اصالت نفع و فردگرایی و جدایی دین از عرصه عمومی است که این تمدن با شاخص‌های اصیل تمدن اسلامی بسیار متفاوت و در تعارض است.

وی استعمار را میوه تلخ تمدن غربی برای کشورهای مختلف جهان دانست و افزود: زخم استعمار همچنان بر پیکره جهان اسلام وجود دارد و کشورهای مختلف همچنان دست‌به‌گریبان آثار استعمار هستند.

عباسی گفت: ۲ قرن است که نوعی بیداری در میان مسلمانان برای بازگشت به آن هویت تمدنی دیده می‌شود و متفکران متعدد تلاش کرده‌اند تا ملت‌های مسلمان را به آن تمدن واحد اسلامی بازگردانند که به‌یقین انقلاب اسلامی در این رجوع تمدنی، احیا، بازسازی و نوسازی تمدن نوین اسلامی نقطه عطفی بوده است.

وی، آرمان بازسازی، نوسازی و احیای تمدن نوین اسلامی را آرمان والای انقلاب اسلامی دانست و افزود: چهار دهه پس از انقلاب اسلامی و باوجود همه فشارهای خارجی، آرمان تمدن نوین اسلامی فرصت‌های بزرگی برای پیشرفت‌های علمی در ایران را فراهم کرده است.

وی با اشاره به رتبه ۱۵ ایران در تولید علم در جهان گفت: درصورتی‌که ظرفیت‌های علمی کشورهای مختلف اسلامی به کار گرفته شود، به‌طورقطع جهان اسلام رتبه نخست تولید علم در دنیا را به خود اختصاص خواهد داد.

برچسب‌ها جهان اسلام قم إيران جامعه المصطفی العالمیه عراق همایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهان اسلام قم إيران جامعه المصطفی العالمیه عراق همایش جهان اسلام قم إيران جامعه المصطفی العالمیه عراق همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد

نیچروان بارزانی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا ، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر روز دوشنبه میزبان نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و هیات همراه بود.

در این دیدار حسین امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از سفر نیچروان بارزانی به تهران، روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق را در حوزه رسمی و مردمی روابطی قدیمی، دوستانه و ناگسستنی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفر آقای بارزانی به تهران را فرصتی مهمی در تقویت روابط ایران و اقلیم کردستان عراق به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط فیمابین از این پس با شتاب بیشتری به پیش رود.

امیرعبداللهیان همچنین ارتقاء نقش اقلیم در چارچوب قانون اساسی عراق را مورد اهتمام جدی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به روابط برادرانه میان مقامات اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران افزود: این روابط در خدمت مناسبات دوستانه و سازنده میان دو کشور ایران و عراق قرار دارد.

نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست.

رئیس اقلیم کردستان عراق با تجلیل از نقش سردار سلیمانی در تقویت امنیت منطقه افزود: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

وی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

 بارزانی همچنین با اشاره به دیدار بسیار خوب خود با رهبر معظم انقلاب، این ملاقات را بسیار شیرین، مفید و راهگشا توصیف کرد و افزود: با توجه به صحبت‌های امروز مقام معظم رهبری و نیز مباحث مطرح شده در دیدار امروز با دکتر رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق منافع مشترک در روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی و تجاری حداکثر تلاش و همکاری را خواهیم داشت.

در پایان این دیدار حسین امیرعبداللهیان از نقش اقلیم در استقبال و میزبانی از زائران امام حسین (ع) و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام‌ 

دیگر خبرها

  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است